ENGA I EUROPA

Vi vinner 5-1 sammenlagt over to kamper mot Anderlecht og er klare for gruppespillet i Champions League!

Vålerenga gikk inn til hjemmekampen med et godt utgangspunkt etter 2-1 i Belgia.

Kampen åpnet spennende, og allerede i det 4. minutt fikk Tennebø en stor sjanse etter å ha blitt spilt fri like innenfor 16-meteren av Sævik. Tennebø fyrte av, men ballen strøk like over tverrliggeren.

Bare fire minutter senere, i det 8. minutt, var det Thea Bjelde som kom til en gyllen mulighet. Hun ble spilt alene med keeper, men fra 5-6 meters hold gjorde Anderlechts keeper en strålende redning og slo ballen ut til hjørnespark.

I løpet av det første kvarteret spilte vi Anderlecht lave og kom til flere gode innleggssituasjoner, men var akkurat litt for upresise i den siste avleveringen.

Kampen fortsatte i høyt tempo, og i det 23. minutt gjorde Sævik et smart løp inn i bakrommet. Thorsnes forsøkte å nå henne med en langpasning, men Anderlechts keeper var våken og avverget situasjonen i siste liten.

Da vi nærmet oss pause i det 41. minutt, skapte Sævik nok en farlig situasjon. Hun spilte Thomsen så og si alene med keeper, men Thomsen havnet litt for nær dødlinja. Hun forsøkte å spille ballen inn i boksen, men Anderlecht fikk ryddet unna.

Det sto 0-0 til pause.

I starten av andre omgang, i det 47. minutt, var vi svært nære å ta ledelsen. Thea Bjelde slo et knallhardt innlegg inn i boksen, og Tvedten kastet seg frem og stupheadet ballen rett i tverrliggeren. Ballen traff deretter ryggen på keeper, som fikk snudd seg i siste liten og fanget ballen rett før den kunne krysse målstreken.

I det 57. minutt var vi igjen nære. Et godt slått hjørnespark mot bakerste stolpe fant Sara Hørte, som steg til værs og headet ballen i lengste stolpe. Kaoset som fulgte inne i boksen skapte flere muligheter, men Anderlecht klarte til slutt å få ballen unna.

Så, i det 70. minutt, kom scoringen. Thea Bjelde fikk ballen rett utenfor 16-meteren, og uten å nøle sendte hun av gårde et praktfullt skudd som suste rett i lengste kryss. Målet var svært fortjent etter et massivt trykk fra Vålerenga, og med stillingen 1-0 (3-1 sammenlagt) så det virkelig lyst ut for hjemmelaget.

Bare fem minutter senere, i det 75. minutt, økte Janni Thomsen ledelsen med et vakkert mål. Hun fikk ballen på venstresiden, tok seg tid til å sikte, og curlet ballen nydelig i lengste hjørne med venstrefoten.

I det 80. minutt kom spikeren i kista. Karina Sævik headet ballen elegant forbi keeper som var utenfor egen 16-meter, og med åpnet mål triller hun ballen enkelt inn til 3-0.

Vi vinner 3-0 på hjemmebane og 5-1 sammenlagt.

Vålerenga er klare for Champions League. Trekning på fredag.