Joakim Klæboe til Sarpsborg 08

Vålerenga og Sarpsborg 08 er enige om en overgang for treneren.

Klæboe kom inn i Vålerengas trenerteam før 2023-sesongen og har i rollen som førstelagstrener med sin kompetanse og energi vært et flott tilskudd i klubben.

Eliteserielaget Sarpsborg 08 ansatte i sist uke Christian Mikkelsen som hovedtrener. Joakim og Christian jobbet sammen i Kristiansund i flere år. Nå forenes han med sin tidligere kollega og går inn i rollen som assistenttrener for Sarpsborg 08 sitt A-lag.

Han tar med seg ett seriegull fra tiden på Valle.

Sportssjef Steinar Pedersen ønsker Klæboe alt godt i sin nye jobb.

- Joakim og Christian har jobbet sammen tidligere og kjenner hverandre godt. Vi har vist forståelse for Joakims ønske og kommet til enighet med S08 om en kompensasjon for å slippe Joakim nå. Ting endrer seg fort i fotballen og vi setter i gang arbeidet med å erstatte Joakim, forteller Pedersen.

Pedersen blir midlertidig en del av trenerteamet, frem til laget tar ferie etter kampen mot Stabæk kommende søndag.

Klæboe beskriver tiden i Vålerenga som en fantastisk reise.

- Det blir litt spesielt å forlate Vålerenga nå. Jeg har blitt godt kjent med klubben, og det er en veldreven klubb som har veldig dedikerte og sultene spillere som har satt Vålerenga i en posisjon til å være ledende i Norge over tid. Det har vært en fantastisk reise og det var stort å bli seriemester i fjor.

- Timingen er aldri perfekt, og jeg skulle gjerne vært med på det som skjer i høst, men man kan ikke alltid få «ja takk begge deler».  Jeg har jobbet mye med Christian tidligere, og nå når denne muligheten med Sarpsborg 08 kom så falt mange brikker på plass.

Han han forteller videre at han har stor tro på Vålerenga i fremtiden.

- Jeg ønsker å skryte av teamet og særlig måten Nils har ledet. Det siste 1,5 året har vært veldig lærerikt. Det er en klubb som er rigget for suksess, og jeg er sikker på at de kommer til å fortsette kursen som er satt nå, forteller Klæboe.

 

Annonse fra Toppserien: