Kandidat til årets mål og tre poeng

En kamp med noen vanvittige scoringer.

Vi tok kontroll fra start og det var Emma Stølen Godø som fikk kampens første mulighet. Brekken spilles fint ned mot dødlinja, og legger tilbake til Godø som har funnet plass inne i feltet. Avslutningen fra 11 meter går rett i en forsvarsspiller.

Kolbotn lå kompakt i forsvar og vi flyttet Thorsnes opp på spissplass i mange situasjoner for å få mer trøkk i boks. Etter at Thomsen har vært nære fra distanse flere ganger er det til slutt spilleren med nummer 10 på ryggen som scorer det som garantert blir rundens mål: Olaug Tvedten får drømmetreff! Vi er først nære ved å spille oss inn i Kolbotns 16-meter, men ballen klareres ut fra 5-meteren. På helvolley klemmer Tvedten til fra 16 meter og ballen fyker i krysset!

Noen minutter senere blir Tvedten felt i boks, dommeren peker på straffemerket og straffesparket er det Thorsnes som setter sikkert i mål.

I 2. omgang forsetter vi å dominere, men Kolbotn er småfarlige i overgangene. Vi er nære ved å øke ledelsen flere ganger, først treffer Brekken metallet, så er Espås svært nære når hun blir spilt gjennom alene med keeper, som redder mesterlig.

Karina Sævik kom inn etter 73 minutter å burde nok ha økt ledelsen til 3-0. Thomsen slår et nydelig innlegg bak forsvaret til Kolbotn. Sævik har løpt seg helt fri inne i feltet og får avsluttet upresset fra 11 meter. Ballen går en meter utenfor målet.

Like før slutt er det innbytter Tilde Lindwall som scorer sine to første for Vålerenga.

Den første kommer etter å ha sendt en Kolbotn-spiller i pølseboden før hun smeller ballen inn fra rundt 11 meter! Den andre kommer etter at hun ser keeper er langt ute, og sender den i bue over Kolbotns sisteskanse og i mål.

Det ender 4-0.