Lina Klech har signert proffkontrakt!

Forsvarsspilleren som fylte 20 år på onsdag har signert en kontrakt som strekker seg ut 2026.

- Det føles veldig bra å ha signert. Vålerenga er stedet jeg vil være, forteller Klech.

Klech kom til Vålerenga fra Ås i mai 2021 og ble en del av rekruttlaget. Vinteren 2022 ble hun tatt opp på A-laget, og hun fikk to Toppseriekamper samme år. I fjor spilte hun 15 A-lagskamper og 13 kamper med rekruttlaget, og i år har hun allerede vært på banen i 11 offisielle A-lags kamper, der hun har fungert som enten midtstopper eller vingback. Hovedpersonen forteller at hun ønsker å ta nye steg i årene som kommer.

- Jeg trives veldig godt med lagkameratene på og utenfor banen, fasilitetene og apparatet er kjempebra. Det er her jeg kjenner på utvikling og skal fortsette å utvikle meg videre. Målet er å ta nye steg og bidra så mye som mulig for laget, forteller Klech.

Lina har de siste årene slitt med pusten og gjennomgikk høsten 2023 en operasjon for å få bukt med problemet.

- Jeg har slitt litt med forskjellige ting, særlig pusten, men til tross for alle utfordringer har jeg trivdes veldig godt og kjent på utvikling, forteller Klech.

Steinar Pedersen beskriver Klech som en spiller med fantastiske holdninger, og at tiden var inne for å tilby henne proffkontrakt.

- Lina har vært tålmodig, og hun har hatt noen helseutfordringer som hun har måttet få kontroll på. I løpet av våren har hun fått kontroll på situasjonen og stabilisert prestasjonene. Hun er en spiller med fantastiske holdninger, med "attitude", alltid veldig konsentrert og tar ansvar for seg selv og egen utvikling, i tillegg til å bidra masse positivt i gruppa. Vi syns det er veldig fint at Lina har kommet dit hun er nå, og å signere proffkontrakt var naturlig det neste steget for henne.

Annonse fra Toppserien: