Sara Hørte klar for Vålerenga

Midtstopperen har signert en toårskontrakt!

- Det føles bra å ha signert, jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer, forteller Hørte.

Hørte kommer gratis fra Rosenborg etter at kontrakten løper ut 31. juli.

- Det var et veldig vanskelig valg, for jeg har hatt det veldig bra i Rosenborg. Samtidig så tror jeg at jeg kan utvikle meg videre, enda mer i Vålerenga. Jeg synes fremtiden til Vålerenga er veldig spennende, både med spillerne og støtteapparatet, forteller Hørte.

- Ambisjonene med laget er selvfølgelig det viktigste, og det er å ta gull i Toppserien, cupgull, og å komme til gruppespillet i Champions League hadde vært veldig kult. For min egen del ønsker jeg å bidra så mye som mulig på banen for laget, og ideelt sett spille meg inn på landslaget igjen, forteller Hørte.

23-åringen spilte barnefotball i Huk og dro senere til KFUM før hun som 16-åring meldte overgang til Øvrevoll-Hosle, hvor hun fikk sin debut i 1. divisjon. I 2019 dro hun til Kolbotn, hvor hun debuterte i Toppserien samme år. Der spilte hun i 3,5 sesonger før hun ble hentet av Rosenborg sommeren 2022.

Forsvarsspilleren har fem A-landskamper for Norge og var en del av VM-troppen i 2023.

Hun forteller at det blir deilig å flytte hjem til hovedstaden.

- Jeg trives godt, og har mye familie og venner her, forteller Hørte.

En spiller med "X-faktor"

Sportssjef Steinar Pedersen er strålende fornøyd med å ha signert en etablert midtstopper med "X-faktor".

- For det første er vi veldig fornøyde med å ha signert Sara, en spiller som vi har ønsket oss lenge. Vi var interessert i Sara da hun dro til Rosenborg sommeren 2022, og nå åpnet muligheten seg.

- Vi henter en etablert midtstopper med masse Toppserie-erfaring og en veldig tydelig X-faktor. Hun har veldig gode grunnferdigheter og en enorm styrke i lufta. Det at vi får hun på plass nå inn mot en viktig høst der vi har ambisjoner om «The double» og å komme oss videre i Europa er en fin forsterkning til en allerede sterk tropp, forteller Pedersen.

Presse/media kan fritt bruke bildene under mot kreditering: "Vålerenga Fotball".

hørte2.jpg
Foto: Vålerenga Fotball
Hørte5.jpg
Foto: Vålerenga Fotball

 

Annonse fra Toppserien: