Seier i premieren

Thea Bjelde, Karina Sævik og Janni Thomsen sørga for tre poeng i serieåpninga.

Mandag kveld var Vålerenga omsider klare for Toppserien 2024 da Stabæk kom på besøk til Intility Arena. Flere hundre hadde tatt turen til Oslo øst for å se fjorårets seriemester i aksjon, men det var gjesten fra vest som kom best i gang.

Tidlig under

Allerede etter tre minutters spill sendte Iris Omarsdottir Stabæk i føringen etter et smart innlegg fra Melissa Bjånesøy. Tove Enblom fikk en hånd på ballen, men avslutninga var god og havna i nettet bak vår svenske sisteskanse.

Gjestene var farlig frempå ved flere anledninger innledningsvis, og Vålerenga sleit med å etablere spill på eget kunstgress. Aggressive Stabæk-spillere gjorde arbeidsforholdene vanskelig, og det tok tid før de virkelig store sjansene kom.

Fjorårets toppscorer, Olaug Tvedten kom til flere avslutninger før pause, men siktet var ikke helt innstilt. Emma Stølen Godø var nærmest scoring i den første omgangen, men også hun måtte se forsøkene gå på feil side av stolpen.

To kjappe

Gjestene gikk i garderoben med ledelse, men Vålerenga spilte seg opp utover i kampen og avslutta omgangen best. Det samme kampbildet fortsatte også etter hvilen, og det tok ikke lang tid før det var balanse i regnskapet - og vel så det.

Først var det Janni Thomsen som prøvde seg fra distanse, men stolpen sto i veien. Deretter tok Thea Bjelde saken i egne hender og banka inn utligninga fra kanten av 16-meteren. En lekker scoring fra midtbanespilleren!

Kun minutter senere var kampen snudd da Olaug Tvedten tredde Karina Sævik alene igjennom. Angriperen gjorde alt rett mot gjestenes sisteskanse og sendte Vålerenga foran etter 51 spilte minutter.

Alle gode ting er tre

Vålerenga tok virkelig tak i kampen etter pause, og gjestene hadde mer enn nok med å forsvare seg på Intility Arena.

Kaptein Janni Thomsen hadde truffet metallet to ganger tidligere i oppgjøret, men da kampuret viste 67 minutter traff hun endelig riktig side. En kontant avslutning fra 17 meter innsida av stolpen og sørga for 3-1-ledelse og stormende jubel blant de 318 på tribunen.

Vålerenga var nærmere fire enn Stabæk var redusering, men det ble ikke flere mål på Oslo øst. Årets første Toppseriekamp endte dermed 3-1 og sesongens første trepoenger er innkassert.