Slik blir veien til Champions League-gruppespill

Trekningen av runde 1 i UEFA Women's Champions League ble sendt direkte kl. 13:00 fredag 5. juli i Nyon.

Vålerenga er i gruppe med følgende lag i runde 1:

KFF Mitrovica (Kosovo)

FCV Farul Constanta (Romania)

Skjermbilde 2024-07-05 kl. 13.22.33.png
Slik så trekningen ut. Skjermbilde UEFA.

Vålerenga havnet i gruppe elleve, den eneste gruppen med kun tre lag. Siden Vålerenga er høyere rangert enn de andre lagene i gruppen er vi direktekvalifisert til finalen og skal kun spille en kamp i runde 1. Vi møter vinneren av oppgjøret mellom KFF Mitrovica og FCV Farul Constanta.

Info om runde 1

Runde 1 er en av to runder før gruppespillet med 16 lag, som starter i oktober. Den er delt inn i to veier: «Champions path» og «League path». Vålerenga er en del av «Champions path».

Denne veien er delt opp i to runder, der runde 1 er en mini-turnering med fire (tre*) lag der alle kampene spilles på én arena, med semifinaler den 4. september og finaler/tredjeplass-kamper den 7. september.

Hvor spilles kampen?

Representanter fra de tre involverte klubbene har sammen kommet til enighet om at turneringen arrangeres av FCV Farul Constanta i Romania.

Laget holder til i byen Constanta.

Info vedrørende billetter etc. kommer senere.

Info om runde 2

Vinneren av turneringen (runde 1) går videre til runde 2, der man spiller play-off mot en annen gruppevinner, eller en av de tre lagene som er direktekvaifisert (Slavia Praha, Roma og Hammarby). Lagene som går videre fra runde 2 er kvalifisert til gruppespillet i Champions League.

 

 

Annonse fra Toppserien: