TILBAKE PÅ TABELLTOPP!

En fortjent seier over Lyn.

Nils Lexerød sa følgende før kamp:

«Vi forventer en tett og jevn kamp. Vi spilte semifinale (i cupen) mot Lyn for noen uker siden og vi vet at vi møter et godt lag som kan gjøre det vanskelig for oss.»

Det var et Vålerenga-lag som var påskrudd fra start og kampens første avslutning kom etter fire minutter.

Tennebø avanserer fremover, før hun legger igjen til Bjelde som går for skudd fra distanse. Midtbanespilleren får god kraft bak skuddet, men avslutningen flyr langt over målet.

De første 25 er det ikke overaskende vi som har mest ball. Vi har kom til flere avslutningsmuligheter, men alle endte langt over mål eller i fanget på keeper, nærmest var Elise Thorsnes etter hjørnespark. Keeper bokser ut og ballen havner hos Elise som smeller til på volly, dessverre midt på keeper.

Vi tar til slutt ledelsen etter en stor keepertabbe! Lyn-keeper Odden mister kontroll over ballen og sender kula rett i beina til Rogic i det hun prøver å unngå å lage hjørnespark. Spissen får plassert ballen upresset i det åpne målet fra 10 meter.

I andre omgang er Lyn nære scoring. Tompkins må gi retur etter et skudd fra distanse. Myrseth har tilnærmet åpent mål å sikte på, men backen skyter og stolpen og ut. Tre minutter senere dobler vi ledelsen.

Scoringen kommer etter et perfekt slått hjørnespark fra Olaug Tvedten, i boks løper Michaela Kovacs seg helt fri og stanger ballen i krysset fra 7-8 meter!

I det 69` minutt får vi straffespark. Det er Tennebø som blir felt i boks etter å ha kombinert bra med Sævik. Elise Thorsnes setter straffen sikkert i mål til høyre for keeper.

Flere mål blir det ikke, og vi vinner 0-3 på bortebane.

Det betyr at vi er tilbake på tabelltopp, to poeng foran Rosenborg med like mange kamper spilt.